Author Topic: Tranny trouble Mc8 Allison 740  (Read 1988 times)

Offline revbusnut

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Tranny trouble Mc8 Allison 740
« on: July 19, 2006, 02:25:58 PM »
After sitting for 6 or 8 weeks our bus was ready for its maiden camping voyage.  Needed an inspection and noticed the tranny pulsing and stuttering between shifts 2-3 and 3-4 and continued stuttering at 60 on the way to town.  Is this normal. Does it just need fluid change and filters.  Please tell me I don't need rebuild.  She is a MC 8 1978 model. Ran like a top before.  We went on our trip only 100 miles round trip but still had this problem.  Any help would be greatly appreciated.  Thanks,  Revbusnut

Offline plyonsMC9

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1297
  • Big Wheels Turnin'
    • PhilLyons.com
Re: Tranny trouble Mc8 Allison 740
« Reply #1 on: July 23, 2006, 06:23:21 PM »
Greetings Revbusnut,

Welcome to the board!

Any luck with diagnosing this?  Where are you located?  Fluid level OK?  Busnuts, any thoughts for Revbusnut?

Let us know!

Best Regards, Phil

Northern Arizona / 1983 - MC9

Offline Hi yo silver

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 843
Re: Tranny trouble Mc8 Allison 740
« Reply #2 on: July 23, 2006, 09:00:02 PM »
I seem to remember being told that some MC8s had a shift module mounted on the side of the transmission.  Could your problem be with this, or maybe a vacuum line?  I'm sure one of you can correct me, or add to this...FWIW
Dennis   
Blue Ridge Mountains of VA   Hi Yo Silver! MC9 Gone, not forgotten